Cartile pentru copii au o lume a lor. Zane frumoase, vrajitoare, baghete fermecate, pitici, cescute care vorbesc sau se transforma, tot felul de animale buclucase, poze frumos colorate, titluri mari si coperti stralucitoare, toate te invita in taramul lor…MAGIC.

“Un copil care citeste va fi un adult care gandeste!”

Sunt cat se poate de adevarate aceste cuvinte si cred cu tarie ca nu exista mostenire mai valoroasa pe care o putem lasa copiilor nostri decat dragostea pentru carti. Un copil care citeste, este incurajat sa gandeasca, sa-si puna intrebari, sa devina curios, sa-si doreasca sa descopere.

Cititul inseamna pentru copii in primul libertate: de a calatori in lumi indepartate, in timpuri diferite, sa cunoasca o multime de personaje cu caractere de la care pot invata – asa da, asa nu – iar pentru viitorul adult, o persoana sigura pe picioarele lui, capabila sa ia decizii, curajoasa si responsabila.

Cartile pot reprezenta un punct de pornire pentru o discutie, pentru a cauta raspunsuri la intrebari, pentru a intelege cum functioneaza lumea, la ce sa se astepte si ce ii poate oferi.

Un copil care citeste isi deschide ochii catre taramul magic si sufletul pentru a putea cuprinde cat mai multe din el, ii dezvolta imaginatia, creativitatea, bucuria de a impartasi idei si de a se confunda cu unele persoanje pe care incep sa le iubeasca. Ca sunt importante pentru dezvoltarea lor, ca ii ajuta sa descopere lumea, ca invata culori, sunete, si intra in mirajul unei povesti cartile sunt pentru copii cel mai frumos si mai important start in viata.

Cartile pe care le recomand cu mare drag, pentru mesajele transmise dar si pentru frumusetea lecturii sunt: “Micul print”-Antoine de Saint-Exupéry  , “Micutele Doamne” – Louisa May Alcott  si “Singur pe lume” – Hector Malot .

“Traim atatea vieti cate carti cititm (Llosa)”

si depinde de noi ca ai nostri copii sa descopere ca este minunat sa poti trai cat mai multe!